12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ

Okulumuz öğretmenlerinden Erdem KÜÇÜK ve Fatma ÇİÇEK´in hazırlamış olduğu İstiklal Marşı´nın Kabul Edilişinin 97. Yıl Dönümü Kutlandı.Okul Müdürü Hüseyin ÖNAL "İstiklal Marşımız milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır.Bağımsızlığımızın sembolü olan Milli Marşımızın yazılışı sırasındaki yaşanan sıkıntıları genç nesillere kavratmak, Öğrencilerimizin vatan sevgisini güçlendirmek, milli duygularını geliştirmek en ulvi amacımızdır.Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde milli marş olarak kabulünün 97.yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve tüm şehitlerimizi sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." Dedi.

13.03.2018 249

13-03-201813-03-201813-03-2018