350 haneli ve 1805 nüfuslu bir köyümüzdür. Yağlıdere’ye uzaklığı 32 km´dir. Yağlıdere deresinin iki yakasında kurulmuş, kapladığı alan ve nüfusu bakımından en büyük köyümüzdür. Yerleşim birimi olarak ilk defa 16. yüzyılda kurulmuştur. Bu tarihlerde Keşap´tan bir kısım insanın yayla için gelmeleri; Molla oğulları, Cındızoğulları ve Koltukoğullarının "Kırmançayır" mevkiine konuk olmaları ile köyde yerleşim başlamıştır. Buraya ilk yerleşenlerin Ali Bölükbaşı Ailesi olduğu söylenmektedir. Bu aileden sonra Sofu oğulları, Sarıhasanoğulları, Derviş oğulları, Pangal oğulları ve Yumpat oğulları yerleşmişlerdir.Kırman çayırı’nda sıtma salgınının başlaması ile her aile orman içlerindeki uygun yerlere yerleşmiş; Sofu oğlu, Kamışlık, Aktaş, Sarı Hasan, Fındıkcak, Çelebi ve Ambar yalağı mahallelerini oluşturmuşlardır. Köy adının Alucra, Şebinkarahisar, Espiye, Dereli ve Keşap ilçelerinin sınırlarının kesiştiği yer olması itibariyle "Sınır" olarak verildiği söylenmektedir. Halkın geçim kaynağı hayvancılık, orman istihsali ve az da olsa tarımdır. Gelir seviyesinin en düşük olduğu köylerimizden biridir. Bu sebeple sürekli olarak göç vermektedir.Köyde tarihi bir kemer köprü vardır. Ayrıca diğer mahalleler : Mundar inek deresi ,Fındıcak , Sarıhasan , Aktaş , Çeşmeardı , Kamışlık , Sofu mah, Sariyer, Öküzçukuru , Mollo, Hanyanı , Bük, Tespi , Ayvat.
Köye bağlı yaylalar: Gölyanı , Çamanlı , Çamurluoba , Karyalağı , Boyalağı, Sipsilik , Sulak , Tekçam , Soğani , Eğerlik , Bel oba, Sığır ereği, Kırık, Biloluk"
Ekonomi : Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Altyapı bilgileri: Köyde 1 ilkokulu 1 ortaokul olmak üzere toplamda 2 tane okul vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik vardır.
Sınır Ahmet Elmalı İlkokulu